Jury

Uschi Cop

Uschi Cop is doctor in de taalpsychologie, literair curator en oprichter van Hyster-X, een makerscollectief voor vrouwen en non-binaire personen. Voor Bruzz schrijft ze columns onder eigen naam. Ze werkt momenteel aan haar debuutroman. Verder is Uschi Cop werkzaam als beleidsmedewerker bij het Departement Cultuur, Jeugd en Media.

Mojdeh Feili

Mojdeh Feili is boekenrecensent, redacteur, schrijver en programmamaker en behaalde de master English Literature in a Visual Culture. Mojdeh Feili schrijft boekenrecensies voor Het Parool en Dipsaus en schreef bijdragen voor De Goede Immigrant, Oneworld en Lilith Magazine.

Kristien Hemmerechts

Kristien Hemmerechts is schrijfster van reisverhalen, romans, kortverhalen, essays, kinderboeken, kortom: zowat alles behalve poëzie. Daarnaast doceert ze Engels en creatief schrijven. Kristien Hemmerechts was de levenspartner van Herman de Coninck. In Taal zonder mij probeerde ze na zijn overlijden erachter te komen, wie hij werkelijk was. Het boek is een moderne klassieker over literatuur, liefde en de dood. In 2023 is Hemmerechts voorzitter van de jury.

Sophie Kok

Sophie Kok studeerde Nederlands en Literatuur­weten­schappen en is programmamaker voor het International Literature Festival Utrecht dat onder andere de Nacht van de Poëzie en het NK Poetry Slam organiseert. Daarnaast is ze (poëzie)redacteur bij literair platform De Optimist.

Wim Opbrouck

Wim Opbrouck is acteur, muzikant, televisiemaker, schrijver en tekenaar. Opbrouck speelde onder andere bij de Blauwe Maandag Compagnie en Toneelgroep Maastricht en was van 2010 tot 2015 artistiek leider van NTGent. Samen met Tania Berkovitch richtte hij in 2021 het Instituut voor Onderzoek van de Betovering der Zeeën op, een platform voor kunst, wetenschap en economie. Eerder dit jaar verschenen Het lied van de bultrug, een ode aan de monarch van de zee, en de novelle Hij wist het niet meer.